FTTH

Fiber to the Home

Een groot deel van ons team is gespecialiseerd in Fiber to the Home-, ook wel FTTH-aansluitingen. Het is een glasvezelverbinding van het netwerk in de wijk naar de mensen thuis. Zodat iedereen in huis snel en veilig via internet kan werken.

Wat Tripticom doet

Ons FTTH-team zit vol specialisten die er samen voor zorgen dat een goede aansluiting mogelijk is. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuw netwerk in de woonwijk of straat aangelegd moet worden. 

Dat traject begint bij het plannen en voorbereiden van de werkzaamheden op basis van de ontvangen tekeningen. Het werk in de woonwijk begint met het openleggen van de straat. Er wordt een geul gegraven waar de glasvezelkabels komen te liggen. Dan gaan we de glasvezelkabels blazen. Heel precies werk, dat altijd door een specialist wordt gedaan.

De blaasprofessionals blazen de glasvezelkabel vanaf het netwerk in de grond naar de locatie van de nieuwe verbinding. De glasvezelkabels worden gelast om ze zo aan elkaar en in de woningen aan te sluiten. Dan leggen we de kabels klaar naar de woning en maken we in het huis de verbinding.

Vervolgens gaat de geul dicht en laten we de straat netjes achter. Alsof er niks is gebeurd. Behalve dat iedereen die is aangesloten nu veiliger, sneller en stabieler internet heeft.

Wij sluiten Nederland aan!

Elk jaar sluiten we veel nieuwe adressen aan op het landelijke glasvezelnetwerk. Dat hebben we al gedaan voor deze gemeentes: Leeuwarden, Almere, Dedemsvaart, Harderwijk, Westland, Monster, De Lier, Naaldwijk, Alphen, Rotterdam en Alkmaar.

Laatste vacatures