Greenpoint was een mobiel telefoonnetwerk van PTT Telecom (nu KPN) in Nederland. Het ging van start in mei 1992. Het was bedoeld als goedkoop alternatief voor het dure autotelefoonnetwerk.

De telefoon van Greenpoint heette Greenhopper. In de begintijd werd de naam Kermit gebruikt, naar het Muppetspersonage Kermit de Kikker. De kosten van de licentie van Henson bleken zo hoog dat een verlenging geen optie was. Dus werd met de naam Kermit gestopt.

Het basisstation was aangesloten op het telefoonnet. Men kon bellen in de directe nabijheid (150 meter) van een openbaar basisstation (Telepoint). In Nederland waren dat er zo’n 5000; voornamelijk gesitueerd bij postkantoren, V & D’s, tankstations, beursgebouwen, spoorwegstations, restaurants en parkeerplaatsen.

Inmiddels is de wereld onherkenbaar veranderd. Waarin destijds een mobiele telefoon voor slechts een handjevol mensen bereikbaar was, ga je nu naar de basisschool met het telefoonnummer van je vader en moeder in je smartphone. En in deze tijd is de tablet niet meer uit de huiskamers weg te denken en zoek je met gemak films uit die je wilt bekijken of de games  die je in je eentje of met anderen online wilt spelen.

De voortvarende aanleg in Nederland van mobiele- en vaste netwerken in de openbare ruimten in combinatie met de mogelijke ICT-voorzieningen (netwerken, apparatuur, software) bij particulieren/consumenten en bedrijven in combinatie met goede mogelijkheden om digitaal te leren maakt dat Nederland vooruit loopt op de rest van de wereld wat betreft het gebruik van digitale platformen, Apps en diensten via internet. 

Deze internationale voorsprong van Nederland is voor Tripticom nog maar het begin van een toekomst vol ontwikkelingen in de dienstverlening van Infranetworks, ICT, Services en Business Solutions.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *